Sociaal woonproject Laakdal - Opening

18-09-2017

Op 18 september 2017 vond de officiële opening plaats van het sociaal woonproject, ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met Architectenbureau Martine Van Noten. Het gaat om een vernieuwbouwproject, waarbij 19 bestaande woningen plaatsmaakten voor 42 woningen. Hier komt bij dat de openbare ruimte bijna verdubbeld werd in oppervlakte. De woningen werden telkens per twee boven elkaar gestapeld én verschoven, wat ervoor zorgt dat er overdekte carports zijn op de benedenverdieping en grote terrassen op de eerste verdieping. Ook de schaal van het project past zo perfect in de wijk. Iedere woning heeft zijn eigen voordeur en is voorzien van alle modern comfort. De gelijkvloerse woningen zijn ontworpen om er levenslang te kunnen blijven, twee woningen zijn ook effectief reeds ingericht voor mensen met een beperking. De grote privétuinen van de oude woningen werden vervangen door zonnige terrassen, ruim en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn heel bewust naar de straat of naar de speelpleinen gericht, waardoor veel sociaal contact mogelijk is. Alle woningen richten zich naar de open ruimtes, toegankelijk voor iedereen, waar men de buren kan ontmoeten, op een bankje rustig praten of een boekje lezen onder een boom.

Dienstencentrum Hove - opening

01-06-2017

Op 1 juni werd ’s avonds onder ruime belangstelling het grondig gerenoveerde dienstencentrum van het OCMW van Hove aan de René Verbeecklaan 3 feestelijk heropend. Het verouderde gebouw is na een totale make-over een fris, eigentijds, gezellig en functioneel centrum geworden waar Hovenaars terecht kunnen voor een brede waaier aan activiteiten en diensten. Het dienstencentrum wil met dit uitgebreid aanbod vooral oudere Hovenaars ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het centrum bestaat al sinds 1990 en is al jaren een vaste waarde in de thuiszorg in Hove en steeds meer mensen vinden er de weg naartoe. Met de vernieuwing van het dienstencentrum maakt het OCMW-bestuur duidelijk dat thuis- en ouderenzorg een belangrijk beleidsthema is. Het was een blije Goedele Breyne, OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken, die het vernieuwde centrum opende: “De infrastructuur van ons dienstencentrum was na ruim 25 jaar uitgeleefd en voldeed niet meer aan de huidige normen. De renovatie maakte het centrum praktischer en eigentijdser en we krijgen nu ook mogelijkheden om onze dienstverlening uit te breiden.” De OCMW-voorzitter benadrukt dat het dienstencentrum een gezellig gemeenschapscentrum moet zijn, waar een lach en een traan kan worden gedeeld, waar Hovenaars levenslang kunnen blijven leren en bewegen en waar mensen zich verbinden met elkaar. Centrumleider Gerda Vos is erg tevreden met het resultaat van de renovatie: “Ons dienstencentrum zal nog meer dan vroeger een plek zijn plek waar Hovenaars graag naartoe komen, waar mensen zich goed kunnen voelen, mekaar kunnen ontmoeten, beter leren kennen en daardoor misschien een stukje zorg voor mekaar opnemen.” Enkele uren vóór de plechtige opening schoven 65 vaste klanten van het dienstencentrum de voeten al onder de fonkelnieuwe tafels voor een heerlijke feestmaaltijd. De reacties op de renovatie waren lovend: “fris, dynamisch, modern en smaakvol waren de meest gehoorde adjectieven”.

Privésauna Di Lusso - Opening unit 3

22-12-2016

Net voor de Kerstvakantie werd een derde unit van privé-sauna Di Lusso in Koningshooikt (Lier) opgeleverd. Deze 3de unit omvat een binnenzwembad, jacuzzi, stoomcabine, sauna, regendouches, relaxruimte en een knusse patio. De technische installatie van de drie units werd hierbij ook vernieuwd. Samen met de bouw van de derde unit, kregen unit 1 en 2 ook een vernieuwde look binnen en een vernieuwde buitenruimte.
Foto's project Di Lusso

Dienstencentrum Hove - Start werken

09-11-2016

Op 7 november start aannemer Morel uit Boechout met de renovatie en uitbreiding van het lokaal dienstencentrum “Ten Hove” in de René Verbeecklaan te Hove.
Het dienstencentrum krijgt een volledig vernieuwd interieur en er wordt ook een uitbreiding gepland aan de terraszijde met fietsenluifel, terrasberging en polyvalent lokaal. Er wordt overal nieuwe vloerbekleding geplaatst. In de 3 zalen worden akoestische verlaagde plafonds voorzien met ingebouwde dimbare ledverlichting, en de mobiele akoestische wanden tussen de zalen worden vervangen door performantere wanden. De interne doorgang naar het naastliggende RVT wordt afgesloten, waardoor er een groter en moderner sanitair blok geplaatst kan worden.
In tweede fase wordt ook het dak volledig geïsoleerd en vernieuwd (begin 2017) en zal het glas vervangen worden door 3 keer beter isolerende beglazing.

BKO Vorselaar - Opening

21-05-2016

Op 21 mei 2016 opent de vernieuwde en uitgebreide buitenschoolse kinderopvang in Vorselaar feestelijk de deuren.
De Gemeente Vorselaar ging over tot de toewijzing van de architectuuropdracht aan PV architecten na een onderhandelingsprocedure, begin mei 2014, voor het aanstellen van een ontwerper voor de oprichting van een buitenschoolse kinderopvang en een sanitair gebouw in de Cardijnlaan te Vorselaar. Het betrof meer specifiek de uitbreiding van de bestaande “Kinderclub de Regenboog” gebouwd in 2003 tot minstens 75 opvangplaatsen (160m² extra netto opvangruimte) en de vernieuwbouw van een sanitair blok in naastgelegen basisschool De Knipoog. In het kader van het decreet Preventieve Gezinsondersteuning wou de gemeente Vorselaar ook een ruimte voorzien voor het “Huis van het Kind” in de uitbreiding van de kinderclub.
Na verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning, volgens de bijzondere procedure door de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar begin 2015 en de aanbestedingsprocedure, stuurt de gemeente in mei 2015 het aanvangsbevel naar aannemer Menbo uit Essen. Tijdens de werken blijven BKO en school steeds in gebruik en worden hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen en tijdelijke oplossingen voorzien.
Het sanitair blok aan de gemeenteschool wordt na de zomervakantie 2015 in gebruik genomen. De uitgebreide BKO wordt begin maart 2016 volledig opengesteld voor Kinderclub de Regenboog. De voorlopige oplevering van de werken volgt op 24 maart 2016.
Foto's project BKO Vorselaar

JFW Kleuterschool te Boechout - Kandidatuurstelling

22-04-2015

Op 22 april 2015 dienen PV architecten hun kandidatuurstelling in voor de architectuuropdracht voor een nieuwbouwproject voor de JFW kleuterschool te Boechout. Het betreft de afbraak van de bestaande kleuterschool en het bouwen van een nieuwe kleuterschool op dezelfde locatie aan het Jef Van Hoofplein. De kleuterschool situeert zich in het groen tussen de bibliotheek en de molen.
Bij het uitwerken van het concept wordt vertrokken vanuit de leefwereld van de kinderen. In de architectuur worden aanzetten gegeven, die kinderen op een creatieve manier kunnen gebruiken om te spelen en te leren.
Het gebouw opent zich volledig naar de groene omgeving en de molen. De klassen zijn open, licht en ruimtelijk overzichtelijk. Ze kunnen 2 à 2 of 3 à 3 gekoppeld worden. Alle klassen hebben visueel contact met elkaar en met een gemeenschappelijke polyvalente ruimte. Het kleurgebruik (kleur per leeftijd = herkenbaarheid voor kleuters) is pedagogisch en geeft sfeer en duidelijkheid. De kleur komt terug in deur- en raamkaders, details van meubilair, lichtkoepels aan inkomdeur van klassen, kleurvlakken in de vloer,…
Extra aandachtspunten bij het opmaken van het ontwerp gingen naar het zoeken naar optimale economische, ecologische, duurzame en onderhoudsarme oplossingen.
Foto's project JFW Kleuterschool

Disclaimer | Webdesign: www.weblox.be